zaterdag 16 augustus 2008

Doe mee, en help het Hagaziekenhuis / Join us and help the Hagahospital

ALL THE INFORMATION IS AVAIBLE IN DUTCH AND ENGLISH (see for the English version of this message 29 july)

Deze zomer is het “QuiltersPalet” gestart met een “Little Quilts of Love” project voor het Hagaziekenhuis in Den Haag. Een eerste zending van 14 quiltjes is op donderdag 17 juli door Caroline Dijkerman afgeleverd op de kraamafdeling van het Hagaziekenhuis. Jaarlijks worden hier honderden kinderen geboren.

Echter niet elke aanstaande moeder bevalt van een gezonde baby. Soms is het kindje al in de baarmoeder gestorven of anders tijdens of na de geboorte. Hierbij moet u niet alleen denken aan voldragen baby’s, maar vaak zijn het prematuurtjes, soms maar 500 gram of nog kleiner. De ouders krijgen een quiltje aangeboden door het verplegend personeel en kunnen dit quiltje gebruiken om hun kindje in te wikkelen en het zo te begraven of te cremeren. De quilt kan ook bewaard worden of thuis opgehangen worden. De quilt is bedoeld als een blijk van medeleven in een zeer verdrietige periode.

Meedoen aan het project “Little Quilts of Love”Jaarlijks heeft het Hagaziekenhuis tientallen quiltjes nodig. Vooral quiltjes in de maat 30x30 cm zijn zeer welkom. Misschien heeft u nog stofjes liggen en vindt u het leuk een quiltje te maken. Alle quiltjes zijn welkom. De quiltjes worden anoniem geschonken aan het Hagaziekenhuis. Geen tijd om een quiltje te maken maar wel stofjes over, breng ze naar de quiltwinkel, wij zorgen ervoor dat er quiltjes van gemaakt worden.

Het maken van een quiltje hoeft niet veel tijd te kosten. Voor de achterkant/tussenvulling kan bijvoorbeeld fleece worden gebruikt. Fleece-achterkantjes kunt u gratis afhalen bij de quiltwinkel “QuiltersPalet”, Weissenbruchstraat 3 in Den Haag. Hier kunt u de quiltjes ook afgeven.

Meer informatie of contact
Wilt u meer weten mail dan naar
Caroline (caroline.dijkerman@gmail.com) of
Evy (info@quilterspalet.nl).

Geen opmerkingen: